četrtek, 13. avgust 2015

Ime: Who Cares Editions Lumberjack IPA
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: India Pale Ale
Vsebnost alkohola: 6,03%

Ocena: 4,3 / 5

Bevogova Who Cares Editions serija se nadaljuje z zvarkom po imenu Lumberjack IPA. Ta drvar pride opremljen z motorno žago, polno brado in velikim srcem, da brezkompromisno podre vse, kar se mu drzne postaviti na pot. 

V kozarec natočimo rahlo motno oranžno-jantarno pivo, na rvhu katerega še dolgo časa posedi srednje velika in solidna bela glava. Drvar s sabo, poleg že naštetega, prinese še zelo prijetno aromo. V njej se skrivajo lahko zaznavne note agrumov, ter malo bolj sramežljivi toni borovcev. Na začetku se spoznamo z nežno sladkobo sadja, ki se kasneje prelevi v zelo dostojno hmeljno grenkobo, po kateri ta robustno poimenovana IPA kar kliče. Nekaj te hmeljne grenkobe bomo občutili še v trajajočem pookusu, ki bo zaokrožil celoto.

Ta odlična in zelo lahko pitna IPA je narejena za užitek. Poleg aromatičnega hmelja v aromi, jo odlikuje predvsem poln okus konkretne grenkobe. Brez dvoma se bomo še kar nekaj časa spominjali našega srečanja s tem drvarjem. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.