nedelja, 23. avgust 2015

Ime: Rokovnjač Čista Desetka
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,2%

Ocena: 3,6 / 5

Nekateri obletnice praznujemo s kosilom, mogoče torto, medtem ko si Rokovnjač zvari posebno pivo in ga ponudi na svojem festivalu ob praznovanju desete obletnice pivovarne v Lukovici pri Domžalah. Ime Čista Desetka pa izhaja iz dejstva, da je pri varjenju pivovar uporabil deset različnih sladov in sedem različnih vrst slovenskih hmeljev. Torej lahko pričakujemo en konkretno kompleksen poletni ležak. Že na pogled se s svojo jasno in skoraj bakreno barvo razlikuje od ostalih ležakov, medtem ko na vrhu kraljevsko sedi razmeroma majhna in hitro izginjajoča umazano bela glava. Aroma tega piva je zelo raznolika. Takoj na začetku zaznamo vonje travnika, veliko začimb in nekaj limonske trave. Kasneje se teh aromam plaho pridruži nežna karamela, še malo kasneje pa pridivjajo kar konkretne biskvitne arome. Pri okusu nas najprej preseneti zelo svilnato telo. Že od samega začetka občutimo zmerno prisotnost začimb, ki daju temu pivu skupaj z zmerno grenkobo, rahlo poprastim zaključkom in zeliščnim pookusom, zelo prijeten poletni občutek. Kombinacija desetih sladov in sedmih hmeljev ne prinese temu pivu nikakršne zmešnjave, ampak naredijo zelo pitno in okusno pivo. Kot pravi že ime samo: Čista Desetka!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.