nedelja, 30. avgust 2015

Zadnji vikend v mesecu avgustu je pripadel Šoštanju, kjer se je zgodil prvi Šaleški festival piva. Na glavni ulici mesta, z zanimivo kuliso ogromne termoelektrarne, se je na sončno in vroče sobotno popoldne okoli stojnic nabralo kar nekaj piva željnih obiskovalcev.

Res da je bil Šaleški festival piva malo majši tako po velikosti, kot tudi po številu ponudnikov piva, toda vseeno se je za vsakogar našlo vsaj nekaj zanimivega. Na stojnicah smo tako lahko našli kar nekaj ponudnikov, ki so ponujali znana piva (predvsem ležake) nekaterih evropskih makro pivovarjev, med njimi na primer Grolsch, Guinness, Leffe, Jelen, itd. Tisti malo bolj zahtevni pivci pa so lahko na stojnici mariborske Pivarne našli nekaj piv naših in sosednjih mikropivovarjev - HumanFish, Reservoir Dogs, Bevog in Zmajska Pivovara.
Med pivovarji pa smo na tem festivalu, poleg brezglutenskega Dr. Orla, spoznali le tri, malo bolj lokalne proizvajalce. Iz Trbovelj sta tako prišla fanta, ki stojita za Pivovarno Knap in njihovim prvencem Herc APA. Poleg najbolj zanimivo opremljene stojnice trboveljskih "rudarjev", smo lahko poskusili tudi temni in svetli ležak pivovarne Loko Loko iz Lokovice (ki so mimogrede ponujali tudi domači LokoViski). Na festivalu pa je bila prisotna tudi velenjska domača pivovarna Kumek, ki je bila (vsaj za nas) do tega festivala popolna neznanka. Tudi pri njih smo lahko poskusili okusno temno in svetlo pivo. 
Posebno omembo pa si zasluži še mesarija Lečnik, ki je za spremljavo k hladnemu pivu pripravila še odlične burgerje. Šaleški festival piva se je tako izkazal za prijeten mali festival in si zasluži zelo solidno oceno. Drugo leto pa samo graditi na letos pridobljenih izkušnjah. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.