petek, 14. avgust 2015

Ime: Gala In Svetlo Pivo
Pivovarna: Gostilna, picerija in pivovarna Gala In, Lesce
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,8 / 5

Na poti proti enemu najlepših turističnih kotičkov Slovenije, Bledu, je postanek v piceriji, ki ima svojo pivovarno skoraj obvezen. Tam si lahko ob super pici privoščite tudi njihovo svetlo pivo. Gre za zlato rumeni pilsner, ki ima popolnoma jasno barvo, na vrhu kozarca pa sedi dokaj velika in precej obstojna bela pena. Aroma je taka, kot jo pričakujemo od pilsnerja - vonj hmelja, kjer zaznamo travne in cvetlične note. Okus je čist in svež. Odlikuje ga zmerna grenkoba od začetka do konca, kateri da hmelj rahlo travnato kvaliteto. Na koncu občutimo tudi rahlo poprast priokus, ki ga v pookusu zopet nadomestijo travni toni. To pivo se pokaže kot kvaliteten domači pilsner, ki odžeja in ponudi ravno prav okusa. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.