sobota, 08. avgust 2015

Ime: Temno
Pivovarna: Pivovarna Orient Express, Divača
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola:

Ocena: 2,8 / 5

Orient Express Temno je druga, temnejša verzija ležaka, ki ga varijo v istoimenski pivnici in pivovarni v Divači. V vrčku zagledamo temno rjavo pivo z očitnim rdečim podtonom, pokrito z dokaj solidno, a hitro izginjajočo penasto glavo bež barve. Aroma deluje zelo prijetno, saj se takoj spoznamo s čokoladnimi notami sladu, le-tem pa družbo dela še nekaj nežnejših praženih tonov. Okus sledi aromi s podobnimi značilnostmi. Zaznamo nekaj sladkobe, ki spominja na čokolado, medtem ko je grenkobni značaj skoraj popolnoma neobstoječ. Srednjega lahkotnega telesa, z nekoliko ne-svežim občutkom, pa vseeno deluje dokaj pitno in bo všeč predvsem ljubiteljem tega stila. Pitno in okusno, a zopet brez kakšnih posebnosti. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.