ponedeljek, 10. avgust 2015

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Orient Express, Divača
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola:

Ocena: 2,6 / 5

Orient Express ni bil samo legendarni vlak, ki je potoval med drugim tudi čez naše kraje, ampak se tako imenuje tudi pivovarna in picerija v Divači. Njihov svetli ležak ima jasno zlato barvo, na vrhu vrčka pa se ustvari še srednje velika bela glava, ki je srednje obstojna. Aromo zaznamuje nežna prisotnost cvetličnih not ter medu, ki popolnoma prekrijeta zelo subtilne kruhaste note. Okus medtem napove blaga sladkoba, ki je kratkotrajna in jo kmalu nadgradi nežna hmeljna grenkoba z nekoliko travnatim priokusom. Ta Orient Express je tako zelo lahkega telesa, na trenutke kar nekoliko vodenega, brez kakšnih posebnosti v okusu. Lepo pospremi pico, ter bo všeč tistim ne pretirano zahtevnim pivcem. 


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.