sobota, 22. avgust 2015

Kje se bo dogajalo (1. del)


Ker se sami zelo radi udeležujemo različnih festivalov piva in drugih dogodkov povezanih s pivom, čeprav zaradi izjemne popularnosti le-teh na vse seveda ne moremo, bomo tudi z vami delili nekaj bližnjih dogodkov povezanih tako ali drugače s pivom. Če pa še vi veste za kakšen bližnji dogodek, pa kar v komentarje z njim.


ŠALEŠKI FESTIVAL PIVA (29.8.2015)

Šoštanj bo zadnji vikend poletnih počitnic gostil prvi Šaleški festival piva. Obljubljajo več kot 40 vrst piva, ponudnike pa zaenkrat še zelo dobro skrivajo, potrdili so le prihod lokalne pivovarne Loko Lokoviško Pivo. Na dogodku bo prisoten tudi portal pivopis.si, ki bo predstavil varjenje piva v živo. Vstopnine ni.

KDAJ: 29. avgust od 15. do 21. ure
KJE: Šoštanj, Trg Bratov Mravljakov
VEČ INFORMACIJ: Šaleški festival piva


1. IZOLA BEER FEST (29.8.2015)

Ta zadnji teden v avgustu bo v Izoli potekal drugi Blues 'n' Rock festival, v sklopu katerega bodo organizirali tudi dvodnevni festival piva. Obljubljajo številne male in velike slovenske mikropivovarje, kateri pa so to, pa je zaenkrat še dobro skrito.

KDAJ: 28. in 29. avgust od 17. do 21. ure
KJE: Hangar Bar, Tomažičeva ulica 10, Izola
VEČ INFORMACIJ: 1. Izola Beer Fest


TRŽNICA PIVA, DOBROT IN DARIL (29.8.2015)

Še en dogodek povezan s pivom se do dogajal zadnji vikend v mesecu. V Završnici pri Jesenicah bo potekala Tržnica piva, dobrot in daril, kjer boste med drugim lahko uživali v pivskih dobrotah nekaterih naših mikropivovarjev. Za enkrat so potrjeni trije pivovarji: Maister Brewery, Carniola Brewery in Brew Revolt.

KDAJ: 29. avgust od 12. do 22. ure
KJE: Veliki prireditveni prostor v Završnici
VEČ INFORMACIJ: Tržnica piva, dobrot in daril


1. PIVO & BURGER PAIRING (10.9.2015)

Ljubljanski mojstri burgerjev, Kavarna Tiskarna, so v sodelovanju z dolenjskimi ljubitelji piva pivopis.si, poparčkali svoje burgerje z nekaterimi domačimi in tujimi pivskimi zvarki. Tako boste lahko na premierni predstavitvi uživali v treh različnih burgerjih in šestih različnih vrstah piva, poleg pa še poslušali mojstra iz pivovarne Maister Brewery. Cena celotnega paketa je 20€ (3xburger, 6xpivo - 1dl), število mest pa je omejeno.

KDAJ: 29. september od 18. do 23. ure
KJE: Kavarna Tiskarna, Dunajska 123, Ljubljana
VEČ INFORMACIJ: 1. Pivo & Burger Pairing


MEDULIN CRAFT BEER FESTIVAL (5.9.2015)

V istrskem Medulinu bo lokalna trgovina s pivo Stella BEER to GO organizirala najverjetneje največji festival piva pri naših sosedih, na katerem bodo med drugim sodelovali tudi številni slovenski pivovarji. Organizator obljublja naslednje pivovarje: Pivovarna Mali Grad, Varissh, Pivovarna Pelicon, Maister Brewery, Brew Revolt, Bevog Brewery, Zmajska Pivovara, Nova Runda, Hold'em Brewery, Varionica, Bošnjak, Visibaba, Medvedgrad, Križevačko Pivo, ABA 5th Element, Bujska Pivovara, Air Craft Brewery, Reketye Sörfőzde, Kabinet, Mikkeller.

KDAJ: 5. september od 17. do 2. ure
KJE: Medulinska Riva
VEČ INFORMACIJ: Medulin Craft Beer Festival

BEVOG 2ND ANNIVERSARY (12.9.2015)

Naša pivovarna Bevog (na avstrijski strani koroške) praznuje svojo drugo obletnico. To bodo zopet naredili v stilu z velikim praznovanjem, poskušanjem piva, koncertom in brez dvoma super vzdušjem. Obisk bo omejen le na 150 obiskovalcev (zato kar hitro po vstopnice: 22€ preprodaja, 27€ na dan dogodka). Prireditelji obljubljajo možnost pokušine več kot 40 vrst piva (vključeno v ceno vstopnice), ter še veliko drugih zanimivosti.

KDAJ: 12. september od 17. ure naprej
KJE: Bevog Brewery, Bad Radkersburg, Avstrija
VEČ INFORMACIJ: Bevog 2nd Anniversary

Ni komentarjev:

Objavite komentar