sreda, 10. februar 2016

Ime: Baron Valvazor
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,8 / 5

Ljubiteljski pivovar Volk Turjaški je v svoji pivovarnici za hmeljarsko zadrugo zvaril štiri različice zlatega ale piva Baron Valvazor. Vsakega izmed njih je hladno hmeljil z eno izmed štirih sort priznanega slovenskega hmelja - Bobek, Savinjski Golding, Celeia in Aurora. 

Razlike med njimi so sicer minimalne, toda občutne. Še najbolj pa se poznajo pri odtenkih arome. Izgled zaznamujeta motna zlata barva in dokaj velika bela glava, ki je zelo penasta. Aroma je razmeroma nežna, v njej pa prevladujejo travne note hmelja in nekaj sadnih pridihov, med katerimi se skriva tudi jabolko. Tudi v okusu zaznamo nekaj svežega travnega občutka, ter zmerno in prijetno hmeljno grenkobo, ki se proti koncu rahlo stopnjuje. 

Baron Valvazor sicer nima baročne polnosti, ampak je njegovo telo le srednje lahko. Piten in simpatičen zlati ale, ki pa je tudi dokaj nežen. Brez kakšnih velikih posebnosti. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.