petek, 19. februar 2016

Ime: IMP
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,5%

Ocena: 3,4 / 5

Imenu IMP navkljub v tem primeru ne gre za imperialni porter, za to mu namreč zmanjka nekaj % več, vseeno pa gre za res kraljevski porter, ki so ga za vse ljubitelje konkretnih piv zvarili v gorenjski butični pivovarni Carniola. 

Že na prvi pogled nas želi očarati s svojo kraljevsko temno rjavo barvo, skorajda že črno, in srednje veliko krono kremaste barve. Zelo lahko zaznavna aroma se pokaže s kombinacijo praženega sladu, kave, karamele in čokolade, če se potrudimo pa še nekaj pridihov suhega sadja. Sladkoba v okusu nas pričaka takoj na začetku, sledi nežno praženi priokus sladu, ki se kasneje prelevi v note karamele in kave, na koncu pa za piko na i poskrbi še hmeljna grenkoba. 

V celoti gledano se nam IMP predstavi z dokaj kompleksno aromo in zanimivim okusom, ki pa mu primanjkuje predvsem bolj polno in kremasto telo. Na nek način se nam bo izmuznil iz spomina. Vseeno pa lahko pitno in s stopnjo alkohola, ki nas bo pogrela tudi v malo bolj hladni noči. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.