petek, 05. februar 2016

Ime: Porter
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Baltski porter
Vsebnost alkohola: 6,6%

Ocena: 3,4 / 5

Pivovarna in pivnica Kratochwill je ena naših starejših pivovarn, ki je znana tudi po tem, da proizvede največjo količino piva med našimi mikropivovarji. Njihov Porter, eden izmed vlečnih konjev te pivovarne, je temno pivo stila baltski porter in tako spada med piva spodnjega vrenja.

Postavi se s temno rjavo barvo, skoraj že popolnoma črno, na vrhu pa se pojavi še razmeroma velika in dokaj obstojna pena bež barve. Aroma je precej nežna, vendar v njej še vedno z lahkoto prepoznamo pražene note, ki jih spremlja tudi nekaj blage karamele. V okusu pa prevladuje sladek občutek, ki mu dirigira lahko zaznavna karamela, družbo pa ji dela še nekaj praženega in kavnega priokusa, v zaključku pa tudi rahla grenkoba. 

Gre za srednje lahko pivo, ki ima prijeten kremasti občutek in je tako tudi zelo lahko pitno. Vsebuje nekoliko višjo stopnjo alkohola kot smo navajeni od domačih piv, vendar pa je ta zelo dobro prikrit in neočiten. Aroma je morda res rahlo zadržana, zato pa okus pride res lepo do izraza. Brez dvoma zelo solidno domače temno pivo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.