torek, 16. februar 2016

Ime: Kukec Termalno Savinjsko Pivo
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško; za Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, Žalec
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,1 / 5

Simon Kukec, ki velja za očeta Laškega piva, je že pred davnimi leti rad eksperimentiral s pivom. Eno od njegovih ugotovitev (rezultat številnih poizkusov) je tudi ta, da termalna voda, ki jo je v Laškem v izobilju, izboljšuje okus piva. Tako je tudi nastalo Termalno Savinjsko Pivo. 

Gre za temni ležak, ki ga zaznamuje temno rjava, v bistvu že skoraj popolnoma črna, barva, na vrhu pa se pojavi razmeroma majhna in ne preveč obstojna pena umazano bele barve. Aroma, ki je sicer nežna, je lahko zaznavna, v njej pa prepoznamo note praženega sladu, ter tudi nekaj kave v ozadju. Okus se sicer začne z zelo blago sladkobo, nadaljuje pa s prijetno praženim priokusom, k ise na koncu prelevi v nežno hmeljno grenkobo. 

Kukčev temni ležak se tako izkaže kot zelo pitno in precej solidno pivo lahkega telesa, ki po grlu steče z lahkotnostjo. Brez dvoma zanimiv in okusen poklon gospodu Kukcu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.