sreda, 24. februar 2016

Ime: Baja

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,5 / 5

Bevog Baja, eden izmed šesterice pošasti, ki jih je za ljubitelje piva pripravila ta butična pivovarna. Pri stvaritvi tega piva pravijo, da so se držali bistva - in to so ovseni kosmiči. Pravzaprav kup ovsenih kosmičev, ki bo pomagal temu pivu, da bo kar se da prijeten še posebej za hladnejše dni. 

Kot se pričakuje od pravega stout zvarka, ga zaznamuje popolnoma temna črna barva, na vrhu katere stoji srednje velika in srednje obstojna pena kremaste barve. V aromi prevladujejo note praženega sladu, družbo pa mu delajo še nežne note kave in tudi čokolade. V ozadju pa se skriva tudi pridih žlahtnega alkohola. Tudi okus lahko opišemo s podobnimi besedami - zaznamo namreč nekaj praženih not, ter nekaj kave in čokolade. Za konec pa dobimo še zmerno, a vseeno dovolj zaznavno hmeljno grenkobo, ki poskrbi za ravnotežje v tem zvarku (ali vsaj poskuša poskrbeti). 

Kremasta tekstura in precej polno telo dodata temu stoutu še dodatno kvaliteto. Nižja stopnja alkohola nam da občutek, da bomo kozarec lahko kaj hitro izpraznili. Toda precej nasitni občutek piva nas bo prepričal, da ga bomo srkali počasi. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.