petek, 12. februar 2016

Ime: Ond

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 6,3%

Ocena: 4,3 / 5

Ond je še ena v vrsti pošasti iz pivovarne Bevog, ki napadajo ljubitelje piva od blizu in od daleč. V tem pivu so pivovarji združili dve njihovi pivski ljubezni - dimljena in temna piva. Tako je nastal ta odlični dimljeni porter. 

Kot vsa Bevogova piva iz serije pošasti, tudi Ond očara s svojo pojavo na steklenici že na prvi pogled. To pa le še stopnjuje s svojo kot noč črno vsebino in zelo radodarno in obstojno peno kremaste barve. Aroma je zelo lahko zaznavna, vendar obenem ne pretirana. Vonj po dimu in lesu je prisoten, vendar vseeno pusti praženim notam, da lepo zadihajo. Tudi v okusu z lahkoto občutimo pražene tone skupaj z nekaj dodatka kave. Na koncu pa naše brbončice zapelje še zelo prijetna in zmerna hmeljna grenkoba, ki na njih posedi še nekaj časa.

Ond tako odlikuje bogat ter močan okus in ravno prav izrazita aroma. Kremasta struktura in dokaj polno telo pa temu zvarku, ki je sicer izjemno lahko piten, podata še precej nasiten občutek. Odlično!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.