nedelja, 28. februar 2016

Ime: Special Golding
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 2,8 / 5

Laško Special Golding - zvarjen iz treh cenjenih sort domačega, slovenskega hmelja: Golding, Aurora in Celeia. Je svetli ležak višjega kakovostnega razreda, je premium zvarek in je žlahtnež med ležaki našega največjega pivovarja. 

Pivcu se pokaže z jasno in zlato barvo, pokriva pa ga solidno velika in dokaj obstojna, bela penasta glava. Aroma je nežna in dokaj zadržana, v njej pa se skrivajo sladne note ter nekaj zelo blagih sadnih pridihov. Okus na začetku zaznamuje sladkoba sladu, ki jo na koncu nadomesti dokaj izrazita in lahko občutna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v krajši pookus.

Lahko telo in svež občutek dodata k pitnosti tega premium ležaka. Vse te lastnosti zapakirane skupaj, naredijo Golding točno tak, kot ga obljubi pivovar. Nič manj, ampak obenem tudi nič več kot to. Soliden!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.