ponedeljek, 15. februar 2016

Ime: KoStanko
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Pivo z zelišči
Vsebnost alkohola: 5%

 Ocena: 3,3 / 5

V naših krajih je tradicionalni spremljevalec kostanja ponavadi mošt. Toda, tudi pravo pivo in kostanj sta lahko lep par. Pri belokranjskem pivovarju, sicer poznanem po svojih pivskih eksperimentih, pa so storili še korak dlje in ta srečni par združili v eno. Tako je nastal KoStanko, kostanjevo pivo.

Izgled zaznamuje motna in bleda rumenkasta barva, ki jo pokriva še ne preveč velika in ne pretirano obstojna pena bele barve. V aromi, ki je srednje izrazita, bomo zaznali nekaj sladkih sadnih tonov in sladu, v ozadju pa tudi zeliščno prisotnost, ki ima nekoliko zemeljski značaj - to bo najbrž prisotnost kostanja. Tudi okus je podoben. Nekaj začetne sladkobe, ki ji sledi zeliščno telo in rahlo poprast zaključek z nekaj blage grenkobe, ki se nadaljuje še v kratek pookus.

Srednje lahko telo doda k lahkotnosti in pitnosti tega sicer okusnega piva, pri katerem pa bi sicer pričakovali malo bolj izrazito prisotnost kostanja. Vsekakor pa zanimiv eksperiment, na katerem se da še graditi. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.