petek, 22. april 2016

Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Adam Ravbar, Domžale
Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 3,6 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovarna Adam Ravbar, naša najstarejša zasebna pivovarna, se je odločila, da je prišel čas za nekaj novega, drugačnega. Naredili so namreč svoj prvi korak v svet ale piv in nastal je ta zvarek, ki sledi ameriški tradiciji svetlih ale piv.

Najnovejši Adam v družini pride v rahlo žareči jantarni barvi, precej motni, na glavi pa ima poveznjen razmeroma velik puhasti klobuk bele barve, ki kar noče nikamor pobegniti. V ospredju bomo zaznali nežne, a lahko zaznavne sadne hmeljne note agrumov, ki delujejo zelo prijetno. Kmalu se lepo pomešajo še z blagimi notami svežega kruha, ki se skriva v ozadju. Pivo v okusu napove zelo kratkotrajna sladkoba, za katero se takoj pojavi napad srednje izrazite hmeljne grenkobe. V ozadju deluje še nekaj sladnih not, ki pa so zelo mile. Grenkobni občutek, ki nas spremlja od začetka, pa se tako nadaljuje tudi v pookus, kjer dobi še rahlo pikantni občutek.

Ravbarjev Pale Ale tako deluje srednje lahko, a s polnostjo okusa in konkretno mero grenkobe, kar bo še posebej všeč ljubiteljem bolj hmeljenih piv. Adam pa je tako lepo prestal vstop v svet ale piva. 
Kje ga najdem?
  • Pivnica Adam Ravbar (Domžale)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.