četrtek, 21. april 2016

Ime: Rye IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,5%

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Novoustanovljena pivovarna Hopsbrew si je za najnovejše pivo izbrala še eno variacijo na stil IPA - zvarili so namreč IPO z dodatkom rža. Od tega dodatka se pričakuje, da v teoriji pivu poda nekoliko bolj pikantno dimenzijo. Sedaj pa poglejmo to še v praksi. 

V kozarcu lahko zapazimo le rahlo motno IPO, ki ima temno jantarno barvo, v bistvu že skorajda bakreno. Na vrhu najdemo precej veliko in lepo obstojno peno bež odtenka. Aroma je dokaj nežna, prepoznamo pa nekoliko sladke sadne hmeljne note, družbo pa jim dela blag sladni značaj, ki spominja na piškote. Dodanega je še nekaj travnato-žitnega dodatka, ki se počasi rine v ospredje. Okus se nam predstavi z dokaj solidno hmeljno grenkobo od samega začetka, ves čas pa jo spremlja tudi tisti pričakovani pikantno-poprasti občutek - darilo dodanega rža v pivu. Ta občutek je precej izrazit, najdemo pa ga tudi v srednje dolgem pookusu.

S srednje lahkim telesom je ta IPA lahko pitna, vendar pa je treba vedeti, da ima kar izrazit pikantni značaj. Le-to mogoče ne bo po godu ljubiteljem bolj sladkih, sadnih zvarkom stila IPA, ki smo jih navajeni. 
Cena: od 2.5€ (0,33l v trgovini) do 4€ (0,33 v pubu)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Jazz Pub (Celje)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.