torek, 26. april 2016

Ime: Cocky
Pivovarna: Pivovarna Bru Kru, Ljubljana
Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,6 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Domišljav in bahav kot petelin!" - to je Cocky, svetli ale ameriškega stila, ki je drugi produkt pivovarne Bru Kru in je tako nasledil IPO po imenu Horny. Ustvarjen je bil z namenom, da bi se lahko z nečim lažjim, nežnejšim, a obenem okusnim, zoperstavili visokim temperaturam.

V kozarec si tako natočimo dokaj motno pivo poletne, zlato-oranžne barve, ki se za ne predolgo skrije pod srednje veliko belo kremasto glavo. V naš nos pošlje zmerno, a lepo izrazito in zaznavno hmeljno aromo, kjer so v ospredju sladki toni sadja, iz ozadja pa dogajanje opazuje še nekaj agrumov. Okus napove blaga sadna sladkoba, za kratek čas, spremlja pa jo nekaj občutka agrumov, skupaj s travnatim značajem. Zaključi se s prav tako blago hmeljno grenkobo, ki le za krajši čas še počaka v pookusu.

Poleg prijetne arome in blagega okusa Cockyja odlikuje še izredno lahko, poletno telo. Skupaj z zmerno stopnjo alkohola to tudi pomeni, da bomo z lahkoto zvrnili nekaj kozarcev zapored. Še posebej če jih bodo spremljale še visoke poletne temperature. "Nadležno dobro!"
Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.