petek, 29. april 2016

Ime: Radler Lemon
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Radler
Vsebnost alkohola: 2,5%

Ocena: 2 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Ah ja, dobri stari kolesar, radler. Mešanica limonade (recimo) in piva. Ne ravno čisto pravo pivo, toda vseeno je v njem še ravno dovolj piva, da se lahko o njem pogovarjamo tukaj.

Limonin radler iz pivovarne Union se pojavi s popolnoma jasno in precej bledo rumeno barvo. Za zelo kratek čas se na vrhu ustvari še milnata bela glava, ki izgine takoj, ko umaknemo pogled. Aroma je precej neizrazita. Le nekaj umetnih not citronke, ki se pomešajo med blage kredaste tone. Sladkoba prevladuje v okusu - sladkor z nekaj neznatnega sadnega občutka limone.

Jasno, radler je zelo lahek in zna biti osvežilen, kadar je ledeno hladen na vroč dan. Toda vseeno je v njemu zelo malo (ali skorajda nič) kakšnih občutnih značilnosti piva. Neškodljiv in soliden za to kar je - radler.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.