četrtek, 28. april 2016

Ime: Rye Porter
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Rye Porter je bil še drugi zvarek, ki ga je ta domžalska mikropivovarna premierno predstavila na prvi izvedbi Pivo & Burger Festa v tem letu. Kot že ime pove gre za pivo stila porter, ki pa mu je bil v procesu varjenja dodan tudi rž.

Videz zaznamuje temno rjava barva, v bisvtu že skorajda črna, na vrhu pa se lepo ustvari precej velika in obstojna pena bež barve, ki se ji nikamor ne mudi. Ta rženi porter nas poskuša omamiti s svojo nežno, a prijetno aromo. Gre za kombinacijo čokolade, zelo blagih piškotov in nekaj malega kave, v ozadju pa lahko zaznamo še nekaj sadnega pridiha. Okus se napove z blago sladno sladkobo, ki pa se ji kaj kmalu pridružijo rahlo začinjene (popraste) note, ki seveda niso pretirane. Na koncu nam ponudi še rahlo grenkobo, ki jo najdemo tudi kasneje v pookusu, ter čisto nežen kiselkasti dodatek, ki je komajda zaznaven. 

V primeru tega Rye Porterja gre za zanimiv zvarek srednje polnega telesa, ki seveda najbolj izstopa ravno zaradi dodatka rža - le ta namreč pivu ponudi novo, rahlo pikantnejšo dimenzijo, ki jo načeloma od porterja ne pričakujemo. Mogoče to ne bo všeč vsem, vsekakor pa gre za zanimiv zvarek.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.