nedelja, 24. april 2016

Ime: Kranjsko Temno Pivo
Pivovarna: Kranjska pivovarna, Kranj
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Zaenkrat še edina kranjska mikropivovarna je po nekajmesečnem zatišju ljubiteljem piva ponudila še temno verzijo svojega ležaka, ki se je tako pridružil svojemu svetlemu in jantarjevemu bratu.

Temno Kranjsko se prikaže z globoko rjavo barvo, v bistvu gre že za skoraj popolnoma črno, pokrije pa ga srednje velika bež pena. Le-ta hitro izgine, tako da ostane le še majhna bež odejica. V aromi se brez težav zazna nekaj srednje prisotnega praženega sladu, družbo pa mu medtem delajo še nežne note kave. Celotna aroma ima nekoliko prašen značaj. V okusu tega razmeroma lahkega ležaka prevladujeta razmeroma blaga sladkoba in praženi priokus, ki s časom postaja bolj izrazit. Na koncu pivo podari še nekaj blage hmeljne grenkobe in rahlo čokoladasto-kavnati pookus, ki za sabo pusti še skoraj neznatno kiselkasto sled.

Tako lahko rečemo, da gre za soliden temni ležak zelo lahkega telesa. Brez kakšnih presežkov in obenem tudi brez kakšnih pomankljivosti. Predvsem pitno.
Kje ga najdem?
  • Terasa Bar (Kranj)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.