sreda, 13. april 2016

Hopsbrew SMASH Mosaic


Ime: SMASH Mosaic
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,5 / 5

Še precej sveža pivovarna pri nas Hosbrew še kar naprej preseneča s svojimi zvarki, predvsem s količino in raznolikostjo le-teh. Za prvi Pivo & Burger Fest v tem letu so izdelali posebno pivo iz ene same sorte hmelja (v tem primeru Mosaic) in ene same sorte sladu - sliši pa na SMASH (Single Malt A Single Hop).

V kozarcu se tako pred nami pojavi zvarek motne temno kostanjeve, skoraj bakrenerjave barve, na vrhu katerega sedi srednje velika in dokaj obstojna pena umazano bele barve, ki je zelo kremasta. Aroma je precej izrazita in zelo privlačna, v njej pa prevladujejo prijetne sladke sadne note ter nepogrešljivi agrumi, kjer vlada grenivka. Okus v ospredju zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, v ozadju pa skriva nekaj blage sladkobe. Ta grenkoba postane kasneje še malo bolj izrazita, v pookusu pa nam pusti še rahlo zeliščni pečat.

Vse opisano, ter dokaj lahko telo za dodatek, naredijo SMASH lahko piten in precej všečen. Obenem pa služi tudi kot pokazatelj, da se včasih da tudi z eno samo sorto hmelja in sladu ustvariti simpatičen in okusen zvarek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar