petek, 08. april 2016
Pivo & Burger Fest je po doooolgi zimi nazaj. Drugi vikend v aprilu se nam obeta prva letošnja izvedba in obenem že peta ponovitev tega zmenka med odličnimi burgerji in super pivi v zadnjih treh sezonah.

Lokacija tokratne izvedbe tega super dogodka ostaja nespremenjena, kar pomeni, da bo ljubljansko tržnico za dva dni preplavila gruča ljubiteljev tega popolnega para. Predstavila ce bo cela falanga strokovnjakov za burgerje, ki bodo ogreli naše brbončice. Za ohladitev pa bo poskrbela cela konjenica domačih in tujih zvarkov, ki jih bodo s seboj privlekli in pritovorili naši pivovarji, nekatere pivnice, specializirane trgovine in uvoznika tega tekočega zlata.
Seveda bodo med temi zvarki tudi nekatere popolne novosti naših pivovarjev. Tako že vemo, da se bo prvič točil novi zvarek Pivovarne Bru Kru (kar bo za njih obenem tudi premiera na Pivo & Burger Festu), postojnski Varissh ima za nas Wet Yellow zvarek, prav tako pa bo Pivovarna Adam Ravbar prvič širšemu občinstvu predstavila njihovo prvo ale pivo. 

Poleg lahko štejemo še pivovarno Hopsbrew, za katero bo to tudi prvi festival piva pri nas. Nekatere njihove zvarke smo že imeli priložnost poskusiti v nekaj pubih in trgovinah, na Fest pa prihajajo še z dvema novitetama - SMASH in Rye Porter. Prav tako pa sem prepričan, da nas bo s svojimi zvarki presenetil tudi še kakšen od ostalih starih znancev Festa.

Kdaj, kje in kako?


Prvo letošnje druženje burgerjev in piva bo kot je že v navadi potekalo na ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu. V primerjavi z lanskim letom pa se bomo letos družili že nekaj tednov prej, kajti datum, ki si ga morate zapomniti je 9. in 10. april. Stojnice se bodo začele polniti ob 11. uri, medtem ko bodo zadnji burgerji in kozarci piva svoje lastnike našli ob 23. uri zvečer. Vstopnine jasno ni.

Se vidimo?

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.