sobota, 16. april 2016

Ime: Peacemaker
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Angleški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 2,4 / 5

Peacemaker je premierno ale pivo iz ljubljanske pivovarne Kratochwill, narejen v bolj angleški tradiciji varjenja tega stila.

Natočimo si rahlo motnikavo pivo jantarjeve barve, na vrhu pa sedi razmeroma velika in srednje obstojna bela kremasta glava. Aroma se predstavi s precej izrazitimi travnimi notami hmelja, medtem ko jim opori nudijo nežnejše sladne note karamele. V okusu se srečamo z zmerno hmeljno grenkobo, ki vleče na stran zeliščnega značaja. Predvsem se to opazi v pookusu, ko nam na jeziku obstane zeliščna grenkoba, ki zelo spominja na pelin. 

Na koncu se izkaže Peacemaker kot precej lahko pivo, na trenutke že skorajda rahlo prazno. Zna biti všeč tistim, ki jih ne zmoti močan zeliščni priokus, drugače pa ostaja kar nekaj prostora za izboljšanje. 
Kje ga najdem?
  • Pivnica Kratochwill (Ljubljana)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.