nedelja, 17. april 2016

Ime: Štajerski Cardinal
Pivovarna: Pivovarna B&B, Maribor
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,2 / 5

Štajerski Cardinal je ime, ki so ga svojemu novemu zvarku nadeli v štajerski pivovarni B&B (bivši Štajerc). Gre za  svetli ležak, ki je dodatno hmeljen z domačo sorto hmelja Cardinal.

Cardinala predstavi motna, temno jantarna barva, ki že meji na ognjeno bakreno, pokriva pa ga precej majhna pena bež barve. Aroma je srednje zaznavna in zelo prijetna, kajti v njej prevladuje hmelj s svojimi sladkimi sadnimi toni, še najbolj spominja na breskve in melono. V okusu se najprej srečamo s nežno sladkobo, kateri je dodanega nekaj karamelnega priokusa, kasneje pa nas pričaka še razmeroma solidna hmeljna grenkoba. Le-ta se nadaljuje še v pookus, kjer pridobi nekaj zeliščnega značaja. 

V primeru Štajerskega Cardinala lahko govorimo o razmeroma solidnem svetlem ležaku. Je okusen, lahkega telesa in piten. Od ostalih svetlih ležakov pri nas se brez dvoma razlikuje po aromi, medtem ko bi pri okusu pričakovali večje odstopanje od povprečja. Dober, nedvomno, toda ne bomo videli ognjemeta. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.