petek, 15. april 2016

Ime: Who Cares Editions Shower Beer

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Dvojna IPA
Vsebnost alkohola: 8,3%

Ocena: 4,2 / 5

Pivo za pod tuš? Zakaj pa ne?! V pivovarni Bevog so za prave pivoljubce zvarili pivo stila dvojna (ali imperialna) IPA, kot del njihove serije Who Cares Editions. Seveda pa bo pivo lepo sedlo tudi ob vseh ostalih priložnostih, ne samo pod tušem. 

Shower Beer se prikaže v zlato-rumeni barvi, rahlo motni, ter z veliko in precej obstojno kremasto kapo bele barve. Takoj, ko odpremo pločevinko, naš nos napolnijo prijetne hmeljne arome, kjer se najdejo agrumi in nekaj sladkega sadja s tropskim značajem (mogoče še najbolj izstopa grenivka). Kasneje se pridruži nekaj borovcev, še malo bolj pozno pa blag sladni značaj karamelnih piškotov. V okusu najprej spoznamo sladkobo sadja, dodanega ji je nekaj sladnega občutka piškotov, za konec pa to sladkobo uravnovesi zmerna in celo rahlo zadržana hmeljna grenkoba. Le-ta občutek pa se nežno nadaljuje še v kratek pookus. 

Telo tega piva je srednje do solidno polno s svilnato teksturo, podari pa nam tudi rahlo toplino alkohola. Vseeno pa je več kot 8% alkohola zelo lepo zakritih in ne povozijo okusa. Torej, naj si bo pod tušem ali kjerkoli drugje, Shower Beer je definitivno odlična izbira. 
Cena: okoli 4€ (0,33l v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Hoppiness (Koper)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.