ponedeljek, 2. januar 2017

Hopsbrew Winter Pale Ale


Ime: Winter Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,5 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Sicer na sneg še čakamo, a nekaj zime so nam prinesli s svojim novim Winter Pale Ale pivom v pivovarni Hopsbrew. Ge za poseben zimski svetli ale, ki bo poskrbel, da bomo lažje počakali tudi na prvi pravi sneg.  

Zvarek nas v trenutku očara z zelo intenzivno in noro aromo tropskega sadja, kjer se najbolj izkažejo grenivka, mango in ananas, za dodatek pa poskrbi pridih borovcev. Popolnoma motno zlato-rumeno telo poskrbi, da tudi na videz pivo ne deluje nič kaj zimsko, če odštejemo srednje veliko belo glavo, ki tam dolgo poleži, kot pomladanski sneg. Sadni značaj se prenese tudi v okus, kjer začetna sladkoba naredi to lahkotno pivo pitno kot sok, za konec pa jo uravnovesi in nadgradi (ter se ji upre) še solidna hmeljna grenkoba. Trajajoč in prijetno grenkoben pookus pa nas bo še dolgo spominjal na ta zvarek.

S svojimi tropskimi aromami in sadnimi okusi se ta zvarek v popolnosti zoperstavi zimskemu vremenu (in svojemu imenu) ter nas popelje na čisto drugi konec sveta, na vroče tropske plaže. Pravi tropski sok, na katerem ni nič zimskega in v popolnosti nasprotuje pričakovanjem - bo pa poskrbel, da bomo tudi v tem hladnem in dolgočasnem vremenu okusili slast poletja. 
Cena: 2,7€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar