sobota, 21. januar 2017

Ime: Magic Honey Beer
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pivo z začimbami/zelišči
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Pivo z dodatkom medu v postopku varjenja so poznali že pred davnimi časi, nato nekoliko pozabili nanj, v zadnjih "butičnih" letih piva pa ga spet vedno večkrat srečamo. Tokrat je pred nami Vizirjeva izvedenka tega stila piva.

Takoj po odprtju nas prijetno objame konkretna medena aroma, ki se tudi lepo prenese naprej v okus, zaznamo pa jo tudi v pookusu. V ozadju tega motnega a žarečega oranžnega zvarka zaznamo še nekaj zelo blagih začinjenih not ter rahlo sladko sadno aromo. Začetno zelo blago sladkobo v finišu uravnoteži nežna grenkoba ter blag citrusni občutek, ki da pivu še nekoliko bolj izrazit in svež občutek. V pookusu pa pivo poleg medenega značaja pridobi še nekoliko poprast občutek ter tako zaključi celoto.

Od tega čarobnega medenega napitka dobimo vse, kar od dobrega piva tudi pričakujemo. Prijetni in vabljivo aromo, osvežilen okus, ter v tem primeru še solidno izrazit medeni značaj, kot se za medeno pivo tudi spodobi.
Cena: 2,80€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.