torek, 03. januar 2017

Ime: Skolibeer
Pivovarna: Domača Pivovarna Skoliber, Središče ob Dravi

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica - točeno - plastenka

Ocena: 2,2 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Pivovarna Skoliber je manjša ljubiteljska pivovarna, ki se nahaja na vzhodu naše dežele, natančneje pri Središču ob Dravi. Na domači kmetiji že nekaj let varijo pivo tipa ležak, tako temnega, kot tudi tega svetlega. 

Lahkotni ležak motne zlate barve zaznamuje dokaj izrazita kruhasta aroma, med katero se pomeša še nekakšen kiselkasti, kletni pridih v ozadju. Pod srednje veliko belo puhasto glavo se nahaja lahko zaznavna sladna sladkoba, v kateri prevladujejo izrazite kruhaste in kvasne note. Zaključek pripade nežni hmeljni grenkobi, ki se z nekoliko kiselkastim priokusom nadaljuje še v razmeroma kratek pookus.

Skolibeer se pokaže kot zelo lahkotno in nezahtevno pivo, v katerem so zelo izrazite tiste domače karakteristike - kruh, kvas, kletni značaj in kiselkasti dodatek. Mogoče so nekatere izmed teh celo preveč izrazite, zato pošteno povedano zvarek ne pusti ravno dobrega vtisa.
Cena: 1,50€ (0,5l; steklenica; v točilnici)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Domača Pivovarna Skoliber (Središče ob Dravi)
  • Vanila Caffe (Središče ob Dravi)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.