sobota, 14. januar 2017

Ime: Pšenično Pivo
Pivovarna: Pivovarna Lipnik, Šmarje pri Jelšah

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Iz gostilniške pivovarne Lipnik so pred kratkim sporočili, da bodo svoj temni in svetli ležak nadgradili še s posebnim pšeničnim pivom. Nekakšen logičen korak naprej v tem času ogromne ponudbe piva in obenem tudi nujen korak, da nekoliko izstopiš iz povprečja.

Na pogled izjemno simpatično pivo se predstavi s popolnoma motno oranžno barvo, na vrhu kozarca pa se ustvari še precej velika in lepo obstojna bela kremasta glava. Aroma sicer ni pretirano izrazita, a vseeno z lahkoto poberemo note začimb, ki popolnoma zakrijejo vse ostalo, morda nekoliko do diha pride le zelo blag pridih banan. Okus sledi našemu nosu, prevladujejo nežno začinjeni toni, ki se nadaljujejo še v pookus, v ozadju finiša pa nekaj nežne kisline s sadnim značajem. 

Zelo lahkotno telo pripomore k svežini in osvežilnosti tega piva, ki v sebi skriva vse tiste potrebne značilnosti pšeničnih piv, a v veliko bolj nežni obliki - to le še dodatno pripomore k pitnosti, tudi pri tistih, ki niso največji oboževalci tega stila.
Kje ga najdem?
  • Pivovarna in pivnica Lipnik (Šmarje pri Jelšah)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.