sreda, 25. januar 2017

Ime: Yellow Submarine
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

"We all live in a yellow submarine..." so si že davno nazaj prepevali legendarni Beatlesi, v belokranjski pivovarni Vizir pa so ubrali malo drugačno besedilo. Ob varjenju tega pšeničnega piva so si najbrž vsi prepevali "we all drink the Yellow Submarine".

Iz te rumene podmornice kar drejo tipične pšenične arome, kjer pod majhno in neobstojno belo glavo glavno vlogo odigrajo zrele banane in še kakšen zrel sadež bi se našel poleg. Ne manjka pa niti pridih znanih začimb, ki temu lahkotnemu oranžnemu pivu dajo še poseben pečat. Začetek pripade zmerni sladkobi pšenice, medtem ko v zaključku niti vlečeta blaga grenkoba in precej začinjen finiš. Svoje proti koncu odigra tudi nekaj sicer rahle prisotnosti kisline in dokaj izrazit pookus, ki ima nekoliko nenavaden medicinski značaj.

Yellow Submarine iz Vizirja nas sicer zelo očara s svojo vabljivo aromo, medtem ko z okusom (na žalost) ne doseže teh standardov - čeprav gre še vedno za pitno pivo. Mogoče naj po njem raje posežejo zapriseženi ljubitelji teh nemških klasik. 
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.