nedelja, 08. januar 2017

Ime: Dark
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,9%
Na voljo: steklenica - pločevinka

Ocena: 2,8 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Slovenska tradicionalna klasika v temni preobleki. Dolga leta edina alternativa svetlemu ležaku, poleg seveda radlerja, namenjena bolj posebnim priložnostim ali "zahtevnejšim" pivcem.  

Simpatičen izgled temno rjavega piva dopolni srednje velika pena bež barve, ki dokaj kmalu začne bežati. Nežni pridih praženega sladu v aromi, kmalu dobi nekoliko kavnati značaj, ki pa ni pretiran in v okusu, poleg razmeroma občutne sladkobe niti ne pride preveč do izraza. Kasneje zvarek razvije še svojo grenkobno stran, ki se prikaže v blagi obliki in do neke mere uravnoteži sladkobo. Nežen in kratkotrajen pookus pa zaključi celotno sliko tega zvarka. 

Kaj na koncu povedati o temnem Laškem? Za to kar je, to je industrijski temni ležak, je nedvomno prijetno pivo. Lahkotno pitno, bolj naravnano k sladkobi in nekoliko lahkotnejšega telesa, se seveda ne more primerjati z butičnimi variantami, še vedno pa je precej solidno. 
Cena: 1,09€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • večina gostiln in barov po Sloveniji
  • skorajda vse trgovine po Sloveniji
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.