petek, 20. januar 2017

Ime: Russell
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Uglajeni gospod s popolnoma izdelanim stilom sliši na ime Russell, gre pa za pivo trenutno še vedno trendovsekga stila IPA, ki je nastal v novi domžalski nomadski pivovarni Mister. Na izgled ta zvarek definitivno izstopa, kakšna pa je vsebina?

V trenutku nas preplavi prijetna hmeljna aroma, ki je v večji meri darilo slovenske sorte hmelja styrian wolf. Le ta se namreč pokaže z značilnimi sladkimi sadnimi notami ter pridihom cvetlic in bezga, ki na koncu nekako spominjajo na žvečilni gumi. Tudi na izgled je elegantni Russell zelo vabljiv, saj bež glava le še dopolni popolnoma motno temno jantarno telo. Grenkoba je le za odtenek zadržana, saj je bila glavna naloga hmelja aroma. Vseeno pa grenkobni karakter lepo pride do izraza, nadaljuje pa se še v trajajoč in konkreten pookus. 

Prijetna in lahkotna IPA, ki kljub nekoliko bolj nežnemu značaju, v sebi še vedno skriva pravo dozo grenkobe. Poseben pečat pivu podari še dodatek zelo zanimive in aromatične sorte hmelja, ki dopolni zelo prijetno celoto. Gospod, za katerim se bodo obražale mnoge glave.
Kje ga najdem?
  • Stara Fabrka (Domžale)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.