petek, 13. januar 2017

Ime: Svežinka
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Ime mi je Svežinka, sem okusna, temna in bistra. Meta se v meni skriva, zato sem osvežilna. Ko pride prava zima in zareže oster zrak, pogrela te bom jaz, tvoj posebni zimski ležak." Tako so Svežinko, posebni zimski ležak z meto in začimbami, predstavili v pivovarni Kaki Kraft. 

Lahkotna Svežinka nas na prvi vdih očara s svojo svežo metino aromo (ki spomni na Bronhi bombone), v ozadju pa se znajde še nekaj zelo milega praženega in čokoladnega značaja, veliko kasneje pa še subtilen pridih začimb. Temno rjavo telo je pokrito s srednje veliko umazano glavo, ki tam kar čaka in čaka. Osvežilno telo se napove z nekaj blage sladkobe, ki pa se kmalu v popolnosti umakne svežini in ostrini peperminta s čisto rahlim grenkobnim zaključkom, ter nežnim a zelo trajajočim pookusom. 

Svežinka nas bo s svojimi lastnostmi brez dvoma osvežila in pogrela, ob tem pa nas bo zaradi metinega značaja še ves čas spominjala na stare dobre ledene kocke iz bomboniere. Na koncu pa mislimo, da nam bo najbolj v spominu ostala po svoji izjemni svežini. 
Kje ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Šeše (Solkan)
  • Pizzeria Frnazar (Miren)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.