torek, 24. januar 2017

Ime: Rebellious Peasant
Pivovarna: Pivovarna 1713, Kobarid

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Leto 1713 nosi poseben pomen za tolminski konec, kajti v tistem času se je tam dogajal kmečki upor. Na njem so sodelovali jasno uporniški kmetje, po katerih je ime dobil tudi pilsner lokalne pivovarne, ki ime prav tako črpa iz tistih časov. 

Lahkotni ležak motnega zlatega videza zaznamuje prijetna, a zmerna hmeljna grenkoba, ki jo še pred tem napove nekaj blage kruhaste sladkobe. Majhna bela puhasta glava se v trenutku do popolnosti odmakne, izpod nje pa na plano počasi prilezejo nežne arome sladu, kjer še najbolj do izraza pride kruhasto/kvasasti pridih. V pookusu se nadaljuje že prej omenjeni grenkobni znčaj, nekoliko v bolj blagi luči, ki pa na koncu pridobi še čisto rahel zeliščni občutek. 

Uporniški kmet je en tak preprost, lahkotno piten ležak, ki v sebi skriva tisti dobro poznani domači občutno kruhast značaj, brez kakšnih posebnih olepšav. Soliden, piten in korekten ležak. 
Kje ga najdem?
  • Hiša Polonka (Kobarid)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.