ponedeljek, 09. januar 2017

Kitcher Jamar


Ime: Jamar
Pivovarna: Pivovarna Kitcher, Kostanjevica na Krki

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,1 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Kostanjeviški zapir (zajec + netopir), ki se je tokrat preoblekel v Jamarja, je pivo stila stout, ki so ga pred kratkim začeli pripravljati v mladi in mali ljubiteljski pivovarni Kitcher, direktno na otoku reke Krke.

Popolnoma črno pivo se za zelo kratek čas pokrije z bež puhasto glavo, ki kmalu do popolnosti izgine. Neizrazita aroma komajda doseže naš nos z nekaj prašnega oreškastega značaja in kiselkastega občutka, v ozadju pa le s težavo poberemo še praženo noto. Okus zaznamuje grenkoba praženega sladu, ki na koncu pridobi še nekoliko poprast značaj. Pookus je na začetku sicer precej izrazit, vendar v njem vladajo nekoliko nenavadne zeliščnen ote, kmalu pa vse skupaj izvodeni.

Jamar se kot stout ne izkaže in kar nekoliko razočara, saj deluje veliko bolj "ležakasto" - pa tudi tako se ne pokaže v najboljši luči. Aroma ne prepriča popolnoma, okus pa je precej preveč neizrazit. Izredno lahko in skorajda vodeno telo pa le še doda k temu. Ne najboljši poizkus. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objava komentarja