torek, 17. januar 2017

Ime: Bohinjski Čatež
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Planinski škrat Čatež (pol človek, pol kozel) je v nočeh na Komni vdiral v ovčje staje in tako postal ena izmed legend v tistem koncu. Je pa Bohinjski Čatež tudi zelo simpatični sladki stout, ki so ga zvarili v lokalni mikropivovarni Lintvern in ga tako posadili ob bok preostalim dvem "pošastim".

Kremasti zvarek se nam predstavi z zelo prijetno in lahko zaznavno kombinacijo temne čokolade in nežnejših praženih not, ki takoj napolnijo naš nos. Popolnoma črno telo srednje polnosti se pokrije z razmeroma majhno in neobstojno glavo, ki je temne kremaste barve. Blaga sladkoba sladu pokaže svoje čokoladne note, v finišu pa se med rahlo pražen priokus skrije še nekaj kiselkastih tonov žita, ki pa sčasoma popolnoma izginejo. V pookusu nam tako na jeziku ostane le še nežna pražena sled, ki pa kar traja in traja.

Bohinjski Čatež se tako izkaže kot prijetna pošast in predvsem kot lahkotno piten sladki stout, ki s svojo sladkobo ne pretirava. Le-ta je namreč prijetno zadržana, a jo bomo vseeno lahko občutili. Okusno, še posebej, ko mu pustimo, da se malo segreje.
Kje ga najdem?
  • Gostilnica - trgovinica Štrud'l (Bohinjska Bistrica)
  • Hostel pod Voglom (Bohinj)
  • Gostilna pri Hrvatu (Bohinj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.