ponedeljek, 16. januar 2017

Ime: Black Bull
Pivovarna: Domača Pivovarna Skoliber, Središče ob Dravi

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: steklenica - točeno - plastenka

Ocena: 2,1 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

"Ne zbudite ga, če ne mislite resno." Tako nam pivovar Skoliber predstavi še svojo temno verzijo ležaka, ki ga vari na domači kmetiji. Pazite, da vas ne nabode, kajti tukaj gre Black Bull.

Črni bik na pogled popolnoma sovpade s svojim imenom - prikaže se v popolnoma črni barvi pokriti s kar veliko in obstojno bež glavo. Aroma najprej nič kaj ne izstopa - nežnim praženim in čokoladnim aromam se pridruži le še blago kiselkasti žitni vonj, sčasoma pa se bolj razvije prijeten čokoladni aspekt. Še nekoliko bolj je prej omenjeni kiselkasti značaj prisoten v okusu in tam že kar pretirava. Začetna sladkoba nikakor ne pride do izraza, je pa zato nekoliko bolj občuten praženi pookus, ki kar nekaj časa poleži in kasneje postane celo rahlo kovinski. 

Temni ležak tipičnega izgleda in solidne arome, ki pa s svojim okusom ne sledi temu kar napove, še več, v bistvu kar precej razočara.
Cena: 1,70€ (0,5l; steklenica; v točilnici)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Domača Pivovarna Skoliber (Središče ob Dravi)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.