ponedeljek, 24. april 2017

Ime: Black IPA
Pivovarna: Berwolf Brewery, Škocjan

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Kaj nastane, ko na Dolenjskem moči združita medved in volk? Odgovor je dobro pivo, v tem primeru je nastal tale temni IPA, hibridni zvarek, ki v sebi skriva temni in hmeljni karakter.

Ta temni IPA nas veselo pozdravi s kombinacijo blagih tropskih sadnih not hmelja in rahlo čokoladno aromo sladu, ki se najprej sramežljivo skrivata pod srednje veliko bež glavo. Nekje vmes se znajde še kakšen dih nežnih borovcev, celota pa potem kar nekoliko prehitro zbledi. Škoda. Srednje polno telo je črno kot noč, najprej pa naše brbončice obdari z dokaj solidno hmeljno grenkobo. Sledi ji nežnejša sadna sladkoba, ki se poveže z aromo, v trajajočem pookusu pa se preganjata še rahla praženost in že prej omenjeni grenkobni značaj.

Volk in medved nam tako prineseta prijeten in konkreten temni IPA zvarek, ki nas najprej očara s svojim aromatičnim značajem, nato pa udari s hmeljno grenkobo. Vse to pa iz ozadja spremlja še njegov temačni karakter. Prijeten temni IPA, kot se spodobi.
Kje ga najdem?
  • Bar Veritas (Novo mesto)
  • Šoferska Restavracija (Otočec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.