torek, 18. april 2017

Ime: Passion Beer
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg; z Birrificio Lambrate, Milano (Italija)

Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V sodelovanju z italijansko butično pivovarno Lambrateso Bevogovci zvarili novi dvojni IPA. Da pa bo, tako kot ostala Bevogova piva, nekaj posebnega, so vanj dodali pasijonko, mango, grenivko in limeto. Torej prava tropska bomba.

Po pričakovanju nas v zasedi konkretno velike bele penaste glave pričakajo intenzivne sadne hmeljne arome. Glavno vlogo odigra sveža grenivka, vzpodbujajo pa jo še ostali tropski sadeži kot so mango, ananas, pasijonka - prava tržnica. Le nekoliko motnikavo sončno rumeno telo zaznamuje prijetna grenkoba v katero se prenesejo tudi sveži okusi agrumov iz arome. Sladna osnova ima podporno vlogo, v pookusu pa nas grenkoba s sadnimi dodatki še kar nekaj časa spremlja na poti.

Lahkotnejše telo tega dvojnega IPA zvarka ima v zaključku nekoliko bolj zaznavno alkoholno prisotnost, da pivca lepo pogreje. Brez dvoma najbolj navduši tropska aroma, ki pa sicer kar nekoliko (pre)hitro pobegne. Kot rečeno - tropska bomba.
Cena: 4,00€ (0,66l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
  • Beerightback (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.