sreda, 5. april 2017

Varissh Big Black


Ime: Big Black
Pivovarna: Varissh, Postojna

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,5 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Za postojnski Varissh smo že navajeni, da se čez zimo za nekoliko daljši čas skrijejo, nato pa na sceno udarijo z nečim resnično okusnim. Tako so za začetek leta pripravili Big Black, pivo zanimivega stila temni IPA. Torej, nekaj temnega, praženega in tropsko aromatičnega.

Big Black je perfekcija na prvi pogled - globoko črna barva in precej velika ter lepo obstojna bež glava resnično delujeta izjemno vabljivo. Nekoliko bolj nežno, a vztrajno v naš nos prodirajo hmeljne arome, v katerih izstopajo sočni tropski agrumi z dodatkom borovega gozdička. Hmeljna grenkoba nas nežno pozdravi v okusu, saj le ta ni tako intenzivna, kot bi morda pričakovali (ali smo navajeni). Družbo ji dela še rahla sadna sladkoba in zelo blag pražen priokus, ki vse to spremljata iz ozadja. Kljub nežnosti, pa nas presenetljivo izrazit pookus še kar nekaj časa spominja na to odlično pivce.

Big Black se kljub svojemu mogočnemu imenu in izgledu izkaže kot lahkotnejši temni IPA, ki v sebi izjemno dobro skriva teh 8% alkohola. S svojo nežno aromo in nevsiljivim okusom deluje izjemno všečno, njena glavna odlika pa je preprosta pitnost - kozarec je namreč v trenutku prazen. Nežnejša izvedba stila, ki pa je v vseh pogledih odlična. 
Cena: 3,00€ (0,33l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Kavarna Florjan (Domžale)
  • Bale Bar (Postojna)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar