petek, 28. april 2017

Ime: Jovanka
Pivovarna: Komunajzer, Novo mesto

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,3 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

V dolenjski nomadski pivovarni pravijo, da vam ob uživanju piva Komunazer, spomini hitro lahko zbežijo v "dobre stare čase". No, kako močno vas bo zadela nostalgija ni mogoče napovedati, ve se le, da je Jovanko pšenično pivo, ki se zgleduje po nemških pšeničnih klasikah.

Jovanka se predstavi z nežnejšo a značilno aromo pšeničnih piv, tako z nekaj notami banan kot tudi z začimbami. Spremlja pa jo še kar zaznaven kiselkasti pridih, ki pa pivu podari nek zelo svež in prijeten značaj. Sončno zlato telo je popolnoma motno, skriva pa se pod manjšo in neobstojno belo glavo, od katere kmalu ne ostane nič. V okusu na začetku prevladuje sladkoba pšeničnega sladu, ki jo nato nekoliko povozi kiselkasti značaj agrumov, na koncu pa se tej kombinaciji pridruži še nežnejša grenkoba. Vse skupaj pa brez tiste svežine, ki jo napove aroma.

Jovanka na prvi vdih obeta eno precej solidno pivo, vendar nato z zmedenimi lastnostmi v oksusu, ko želi biti sladko, kislo in grenko hkrati ne doseže te ravni. Še nekoliko pa dodatno zmoti (pre)izrazit kiselkasti značaj, ter telo brez kakršnekoli svežine. Na prvi pogled deluje kot je treba, a v resnici temu ni tako. Vsaka podobnost s "starimi dobrimi časi" je zgolj naključje.
Cena: 3,80€ (0,5l; steklenica) - Bar Boter (Novo mesto)

Kje še ga najdem?
  • Movie Bar (Novo mesto)
  • Atmosfera Caffe (Novo mesto)
  • Panorama (Novo mesto)
  • Picerija Era (Novo mesto)
  • Oštarija (Dolenjske Toplice)
  • Štiblc Bar (Krško)
  • Gospod Gurman (Ljubljana)
  • Rabbies Bar (Nova Gorica) 
  • Šeše (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.