petek, 21. april 2017

Ime: Perun
Pivovarna: Mala Pivovarna Kajtimar, Ljubljana

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Pivovarna Kajtimar je za svojega temnega ležaka izbrala ime Perun, ki je bil v staroslovanski zgodovini najvišji bog, zavetnik strele in groma. Gre za temni ležak munchenskega značaja, ki se bo tako zoperstavil svetlemu Kajtimarju.

Temno rjavo pivo se za krajši čas pokrije z manjšo bež glavo, pozdravi pa nas z zelo prijetno sladno aromo. V njej se važi precej bogata čokoladna nota, medtem ko je praženi pridih bolj sramežljiv, v ozadju pa mogoče srečamo še rahel lesni duh. Sladkoba čokolade in karamele na prijeten način zaznamuje že prvi požirek, na koncu pa za čisto blag žgečkljiv občutek poskrbi zelo subtilna hmeljna grenkoba, ki kmalu pobegne. Za njo ostane še krajši, nežnejši in rahlo pražen pookus, ki zaokroži celoto.

Lahkotnega telesa in delikatnih čokoladnih karakteristik, bo Perun po meri predvsem ljubiteljem nežnejših piv, najbrž pa tudi nežnejšemu delu pivoljubcev in pivoljubk. Všečen temni ležak, ki lepo izkaže tudi svoj bavarski karakter.
Kje ga najdem?
  • Aroma (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.