Ime: Perun
Pivovarna: Mala Pivovarna Kajtimar, Ljubljana
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica
Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)
Pivovarna Kajtimar je za svojega temnega ležaka izbrala ime Perun, ki je bil v staroslovanski zgodovini najvišji bog, zavetnik strele in groma. Gre za temni ležak munchenskega značaja, ki se bo tako zoperstavil svetlemu Kajtimarju.
Temno rjavo pivo se za krajši čas pokrije z manjšo bež glavo, pozdravi pa nas z zelo prijetno sladno aromo. V njej se važi precej bogata čokoladna nota, medtem ko je praženi pridih bolj sramežljiv, v ozadju pa mogoče srečamo še rahel lesni duh. Sladkoba čokolade in karamele na prijeten način zaznamuje že prvi požirek, na koncu pa za čisto blag žgečkljiv občutek poskrbi zelo subtilna hmeljna grenkoba, ki kmalu pobegne. Za njo ostane še krajši, nežnejši in rahlo pražen pookus, ki zaokroži celoto.
Lahkotnega telesa in delikatnih čokoladnih karakteristik, bo Perun po meri predvsem ljubiteljem nežnejših piv, najbrž pa tudi nežnejšemu delu pivoljubcev in pivoljubk. Všečen temni ležak, ki lepo izkaže tudi svoj bavarski karakter.
Kje ga najdem?
Temno rjavo pivo se za krajši čas pokrije z manjšo bež glavo, pozdravi pa nas z zelo prijetno sladno aromo. V njej se važi precej bogata čokoladna nota, medtem ko je praženi pridih bolj sramežljiv, v ozadju pa mogoče srečamo še rahel lesni duh. Sladkoba čokolade in karamele na prijeten način zaznamuje že prvi požirek, na koncu pa za čisto blag žgečkljiv občutek poskrbi zelo subtilna hmeljna grenkoba, ki kmalu pobegne. Za njo ostane še krajši, nežnejši in rahlo pražen pookus, ki zaokroži celoto.
Lahkotnega telesa in delikatnih čokoladnih karakteristik, bo Perun po meri predvsem ljubiteljem nežnejših piv, najbrž pa tudi nežnejšemu delu pivoljubcev in pivoljubk. Všečen temni ležak, ki lepo izkaže tudi svoj bavarski karakter.
- Aroma (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
Ni komentarjev:
Objavite komentar