petek, 07. april 2017

Ime: Pale Ale
Pivovarna: Berwolf Brewery, Škocjan

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Iz dežele cvička po novem teče tudi dobro pivo. Varilca iz mlade butične pivovarne Berwolf, ki se nahaja pri Škocjanu, sta namreč za ljubitelje piva pripravila preprosti svetli ale.

Naš nos v trenutku zapolni zelo vabljiva in intenzivna hmeljna aroma, v kateri prednjačijo sladki tropski sadeži ter nekaj borovega pridiha za polno mero. Kaj kmalu se pridruži še sladni značaj, ki takoj spomni na karamelne piškote. Pod dokaj veliko in počasi begajočo umazano belo glavo se nahaja motno in precej temno jantarno telo lahkotnega značaja. Nekoliko nežnejša hmeljna grenkoba na prijetno poboža po jeziku, zraven pa prinese še nekaj sladkega sadnega priokusa iz arome. Vse skupaj se nato zaključi s krajšim in nežnejšim pookusom z nekoliko zeliščnega značaja.

Lahkotni Pale Ale nas bo k sebi zvabil s prijetno aromo, nato pa osvežil z nežnejšim okusom. Pitnost pa je tista beseda, ki nam bo ob njem večkrat prišla na misel. Preprosto in všečno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.