sreda, 12. april 2017

Pelicon Walter Wheat


Ime: Walter Wheat
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Iz Ajdovščine je na sceno potrkal Walter Wheat - popolnoma novi zvarek pivovarne Pelicon. Gre za pšenični ale ameriškega značaja, ki vsebuje zajetno dozo hmelja. Pazite se ga, ker... On ni v nevarnosti. On je nevarnost.

Walter se pred nami pojavi v zelo bledi rumenkasti barvi, na vrhu pa ima poveznjeno srednje majhno belo glavo, ki počasi izginja. Objame nas z neznansko vabljivo sadno aromo, na čelu katere so agrumi s precej konkretnim značajem limoninih bombonov. Resnično prijetno. V nežno grenkobni okus se iz arome prenese še limonasti dodatek, na koncu pa pivo pridobi še čisto rahel zeliščni karakter. Vse to skupaj pa potem v pookusu še kar traja in traja in traja.

Walter je tako popolno poletno pivo. S svojo aromo nas zasvoji, medtem ko lahkotno, poletno telo s citrusnim značajem prinese prepotrebno svežino in nas do konca odžeja. Nizka stopnja alkohola in nežnejši pšenični značaj (ki bo po meri tudi tistim, ki niso ravno ljubitelji pšeničnih zvarkov) pa pomenita le še to, da naslednji kozarec Walterja ni daleč. Letošnje poletje bo on tisti, ki bo trkal na naše misli. 
Cena: 2,70€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Kavarna Tiskarna (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Kavarna Ave (Ajdovščina)
  • Bar Hiša Mladih (Ajdovščina)
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar