sreda, 19. april 2017

Ime: Green Lobik East Coast NEIPA
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini in Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,9%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Kot kaže bo letos eden večjih trendov v svetu pivovarstva NEIPA, ali New England IPA, za katero je značilno zelo motno in gosto telo, nabito s hmeljem in izjemno aromatiko. Pri nas so temu trendu prvi sledili v pivovarnama Green Gold Brewing in Lobik, ki so tudi zaslužni za to kolaboracijsko pivo.

Kot se za NEIPA stil spodobi, nas v kozarcu pričaka popolnoma motno in gosto telo oranžno-jantarne barve, ki se pokrije z zelo kremasto in rahlo umazano belo glavo. Objame nas prijetna hmeljna aroma, sicer rahlo bolj zadržana kot bi pričakovali, na čelu s sladkimi sadnimi notami melone, breskve in še kakšnega drugega sadeža, ki jim družbo dela še dih borovcev. Okusimo zmerno hmeljno grenkobo z nekoliko sladkim sadnim priokusom, zaključek pa pripade borovcem in konkretnemu in dolgemu grenkobnemu pookusu.
 
Vgostem telesu tega zvarka je jasno, da s hmeljem niso varčevali, česar pa smo od pivovarne Green Gold (pa tudi Lobik) že navajeni. Zvarek odlikuje tudi izjemno dobro zakrita visoka alkoholna stopnja, nasploh pa gre za prijetno sadno hmeljno bombico, v kateri je zelo zaznavem domači hmelj sorte Styrian Wolf iz kmetije Rojnik. Za popolnost pa bi si morda želeli malo več intenzitete na aromi. 
Cena: 3,90€ (0,5l; točeno) - Mestni Vrt (Žalec)

Kje še ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.