petek, 14. april 2017

Ime: Mighty Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Ena najmlajših slovenskih pivovarn je pred zelo kratkim na sceno prikorakala s štirimi račkami. Najmogočnejša med njimi, ampak le po imenu, je Mighty Duck, po duši nežnejši rubinasti ale, ki bo lahko nežno osvojil vse pivce.

Pod dokaj neobstojno penasto glavo bež barve se nahaja temno rjavo pivo, ki ima simpatičen rdečkast podton. Nežna sladna aroma nas poskuša zapeljati s sladkim značajem in kombinacijo karamele, suhih sadežev, ter mogoče celo nekaj jagodičevja. Srednje polno telo je izjemno gladko in brez težav steče po grlu. Zaznamuje ga rahla začetna sladkoba z dodatkom nežnejše hmeljne grenkobe, ki v okusu ne prevlada a jo vseeno brez težav občutimo. V finišu pa se najde še nekaj zelo milih praženih not in dokaj trajajoč pookus, ki še malo požgečka.

Mighty Duck je imenu navkljub pivo resnično nežnega duha in značaja. Preprosto pivo, ki ne izstopa v aromi in tudi ne v okusu ter bo tudi zaradi tega všeč širšemu krogu ljubiteljev piva, še posebej pa nežnejšim dušicam.
Cena: 2,70€ (0,33l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Leclerc (Ljubljana)
  • Raca Bar (Ljubljana)
  • trgovine Lidl (po Sloveniji)
  • Okrepčevalnica Bahač (Žiri)
  • Gallus Beer Bar (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.