četrtek, 27. april 2017

Ime: Lupo
Pivovarna: Mala Pivovarna Kajtimar, Ljubljana

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Pivo in zgodovina se lahko tudi v praksi lepo ujameta. Duhovnik Lupo je bil krstni boter enega izmed prvih karantancev, ki so sprejeli krščansko vero. Prav tako pa je Lupo tudi pivo stila APA, to je svetli ale, ki rad pokaže svoj ameriški karakter.
 
Pod večjo kremasto glavo bele barve se skriva skoraj popolnoma jasen Lupo temnejše jantarne barve. V aromi sicer ni preizrazit, v bistvu je kar nekoliko sramežljiv. A vseeno med hmeljnimi notami prepoznamo sladke sadeže z dodatkom travnatega pridiha, medtem ko ozadje pripade nežnim karamelnim notam sladu. Nežna grenkoba zaznamuje okus tega piva, ki ga ves čas spremlja travnati občutek. Le-ta se nato nadaljuje tudi v srednje dolg pookus z rahlo pikantnim zaključkom. 

Lupo je tako en lahkoten APA, piten in ne pretirano izrazit, oziroma rahlo zadržan. Brez kakšnih večjih posebnosti, bo pa opravil svojo primarno nalogo piva in pivca lepo osvežil. Tudi to je dovolj.
 Kje ga najdem?
  • Aroma (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.