sobota, 02. december 2017

Ime: IPA
Pivovarna: Berwolf Brewery, Škocjan

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Star ljudski pregovor pravi: "IPO na pipo". Tako sta tudi dolenjska medved in volj zvarila svojo verzijo tega še vedno izjemno popularnega stila piva.

Grenovka, ananas, agrumi in borovci so stvari, ki nam padejo na misli ob prvem vdihu tega motnega jantarnega piva. Nežno sladno ozadje s piškoti je le rahlo prepoznavno za to sadno obarvano aromo, čeprav nekoliko kasneje le prikuka bolj na plano. Pod veliko in stabilno glavo umazano bele barve pa se znajde zelo lahko telo, ki ga zaznamuje solidna hmeljna grenkoba. Poleg se znajde še nekaj zelo nežne sadne sladkobe, grenkobni karakter pa se presene še v nežnejši ine nekoliko krajši pookus.

Berwolf IPA je IPA kot se od njega pričakuje - lepo nas zapelje s svojo saldko, sadno aromo, nato pa kar lepo udari s solidno hmeljno grenkobo in tako pusti dober vtis. Sicer brez kakšnih posebnih presežkov, a vseeno korektna IPA kot se spodobi. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.