nedelja, 03. december 2017

Ime: Dry Stout
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Res da bo ob obisku Bovca kar Soča sama poskrbela za konkretno osvežitev, toda če vam to vseeno ni dovolj in si zaželite še rahlo drugačnega pristopa k ohladitvi, bo za to poskrbel mogoče tudi Dry Stout iz lokalne pivovarne.

Nežna a lahko zaznavna aroma pražene kave počasi priplava izpod tanjše kremaste bež glave, kar nekaj kasneje pa se ji iz popolnoma črne vsebine pridružijo še blage čokoladne arome. Precej lahkotno telo zaznamuje v začetku zadržan pražen značaj, ki pa z bolj očitno kavo po koncu kar dolgo postane v ustih. Vmes se pomeša še rahla sladkoba sladu, svoje pa dodata še blaga grenkobica in čisto nežen kiselkasti žitni občutek na koncu.

Nekoliko nežnejši stout, predsvem s svojim praženim značajem, čeprav pa po drugis trani s časom in v pookusu kar konkretno razvije ta karakter. Sicer lahkotno piten, čeravno nekoliko izvodenelega telesa brez kremastega karakterja, a vseeno pivska alternativa nežni jutranji kavici. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Metal Days (Tolmin)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.